Перничанин, нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, пред Темида

Перничанин, нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, пред Темида

Районна прокуратура – Перник е изправила на подсъдимата скамейка обвиняем за нарушена съдебна заповед за защита от домашно насилие.

Обвинението е предало на съд И.И. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият има сключен брак с Д.И. и две малолетни деца. През продължителен период от време съпругът упражнявал насилие спрямо жената, което я принудило да напусне семейното им жилище и да се премести с децата в друг апартамент на улица „Кракра“ в Перник.

Пострадалата сезирала Районния съд в града, където било образувано гражданско дело по реда на Закона за защита от домашното насилие. С решение от месец декември миналата година, на И.И. било забранено да приближава Д.И. на разстояние по-малко от 50 метра, както и обитаваното от нея жилище.

Въпреки запрещението на магистратите обаче, на 24 март 2019 година обвиняемият нарушил съдебната заповед, като посетил апартамента на улица „Кракра“. Мъжът разбил входната му врата и влязъл в имота. Жената била много притеснена, но успяла да излезе и да сигнализира за случилото се на спешен телефон 112. На място незабавно бил изпратен дежурен полицай, който задържал И.И.

Три дни по късно – на 27 март 2019 г., обвиняемият отново нарушил заповедта. Той открил съпругата си в магазин, намиращ се на партерен етаж на улица „Кракра“. и я заговорил. Пострадалата, заедно с намиращата се там жена, успели да заключат входната врата на помещението и да сигнализират в полицията. И.И. отново бил задържан и настанен в ареста при ОД на МВР в Перник.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.