Първата кметска кандидатура в Перник е вече факт!
btr

Първата кметска кандидатура в Перник е вече факт!

До изборите за местни органи на самоуправление има близо пет месеца, но вчера стана ясно, че е налице първата кандидатура за градоначалник. Предизвикателството е на синята партия, стана ясно на специална пресконференция на СДС. Д-р Адриан Симеонов ще се хвърли в битката за горещия снол на градоначалник.

„Приех номинацията на младежката структура на СДС в Перник да бъда кандидат за кмет. Поемам личната и политическа отговорност за това си решение. Има какво да предложа на гласоподавателите от общшината. До края на месец юни ще се водят разговори с патриотичните структури в града, както и с представители на десни формации, които да застанат зад моята кандидатура и обединени да тръгнем на изборите през есента” – каза лидерът на местната структура на СДС.

Симеонов е категоричен, че трябва да се даде шанс на дясното. „Десният сектор все още съществува, логично е и патриотите да бъдат с нас. Мисля че трябва да бъдем коректив на ГЕРБ, а в бъдеще може и партньор” – каза още кандидатът за кметското място в Перник.

На пресконференцията беше подчертано, че от централата на СДС в София са дали пълна свобода на структурите си по места да решат дали да се явяват самостоятелно или в коалиция на кметските избори. Напомняме, че само преди дни областният лидер на СДС Юлиян Ситарски обяви, че очаква с ГЕРБ да работят заедно и за местните избори в Перник.