Двама се изправят пред Темида

Двама се изправят пред Темида

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. На 24 май тази година, в Радомир бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 52-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,40 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на земенското село Калотинци ще бъде съден за опит за кражба. Престъплението е извършено на 27 май, когато в полицията бил подаден сигнал от перничанин, който заявил, че през нощта мъж е опитал да обере имота му в с. Пещера. От дама му били приготвени за изнасяне преносим компютър, мобилен телефон, радиокасетофон, вибромасажор и други вещи. Органите на реда започнали разследване и много бързо стигнали до извършителя – 58 годишен мъж от с. Калотинци.

Привлечен е като обвиняем и му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.