В Трън отбелязаха тържествено 120 години от основаването на предучилищното образование

В Трън отбелязаха тържествено 120 години от основаването на предучилищното образование

Със завладяващ празничен концерт в Трън беше отпразнувана 120- годишнината от основаването на предучилищното образование. На тържеството присъстваха кметът на Трън Цветислава Цветкова, председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев, директорът на детска градина „Ален мак” Розалина Гаврилова, общински съветници, кметове на кметства и граждани.

Цветислава Цветкова поздрави всички присъстващи с празника. Тя подчерта, че основна грижа за общинското ръководство е грижата за децата и за образованието в общината.”Желая на преподавателите и децата много здраве и успехи, образованието” Розалина Гаврилова също поздрави присъстващите с празника и увери родителите обществеността в Трън, че и занапред преподавателите ще работят с усърдие и любов за възпитаването на бъдещите граждани на Трън.


Читалището, детската градини и основно училище бяха подготвила богата празнична програма, в чест на 120-годишнината от основаването на предучилищното образование и Денят на детето-1-ви юни.120 балона бяха раздадени на децата, присъстващи на празника.