Бюрото по труда търси 50 оператори,15 сервитьори и 30 охранители

Бюрото по труда търси 50 оператори,15 сервитьори и 30 охранители

 Втора седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  намаляват, като тази седмица те са редуцирани с още 16 и достигнаха 192. Добрата новина е, че се увеличават предлаганите свободни места на безработните висшисти с 3 и не станаха 8.

И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, 50 оператори на производствена линия  в Казичене, 30 охранители в София с 15  сервитьори за Черноморието.

 Освен тях, Бюрото по труда предлага работа на:  1 продавач-консултант, 1 сърцар-метал,  2 формовчици, 1 продавач в закусвалня, 4 работници в кухня, 1 счетоводител, 1 РНР работник, 1 разработчик на мобилни приложения,  2 помощник-организатори в цех, 3 шивачи, 2 машинни оператори, 6 общи работници в промишлеността, 5 камериери, 5 шивачи на облекло, 1 пакетировач,  3 зареждачи на материали и полуфабрикати,  1 работник в склад, 2 общи работници, 3 инструктори за въжен атракцион, 3 работници в строителството, 5 водопроводчици, 5 монтажници на отоплителни и климатизационни инсталации, 1 автомонтьор, 3 пекари, 1 обслужващ кулинарен щанд, 1 главен механик, 1 инженер очистване на вода, 1 помощник инспектор, 1 шофьор на товарен автомобил.

 Правейки анализ на предлаганите от Бюрото по труда в Перник тази седмица свободни работни места, можем да обобщим, че сред най- търсените кадри са  оператори в производство, сервитьори,  охранители  и други. На трудовия  пазар в региона тази седмица преобладава търсенето на кадри за производството, а след това за обслужващите дейности

 И тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 184 места и 8 места за безработни висшисти.