С много настроение и веселие премина 1-ви юни в Перник

С много настроение и веселие премина 1-ви юни в Перник

С много усмивки, настроение и емоции беше изпълнен празничния 1-ви юни в Перник. Богатата и разнообразна програма пред Двореца на културата развесели малки и големи в топлия юнски ден. За малките приключенци бяха подготвени забавни изживявания и много приятни изненади. 

Кметът на община Перник Вяра Церовска по традиция поздрави децата и им пожела да са много здрави, да не спират да мечтаят, детството им да бъде изпълнено с безкрайни игри, много приятели, веселие и смях.

Специално за малките жители на града бяха прожектирани анимационните филми „Астерикс и тайната на вълшебната отвара“,  „Великото пътешествие“  и  „Пепеляшка“.

Под мотото „Не преминавай на червено“ премина играта, която показа на всички как се пресича правилно пътното платно.

И тази година огромен интерес предизвикаха паркираните пожарни автомобили в Централния градски парк и всеки любопитен малчуган  можеше да надникне в пожарната и да се запознае с трудната професия на пажарникарите..

За поредна година „Улица Вълшебна“ събра десетки деца в изработването на глинени съдове, накити и сувенири. Посетителите имаха и възможността да видят носии.