Общинските съветници от БСП – Перник: Оставката на Румяна Гьорева е всичко друго, но не и личен морален акт

Общинските съветници от БСП – Перник: Оставката на Румяна Гьорева е всичко друго, но не и личен морален акт

Позиция на групата общински съветници на БСП и коалиция в Общински съвет – Перник

Решението на Административен съд – Перник за отстраняването на зам.-председателя на ОбС и председател на групата съветници на ГЕРБ Румяна Гьорева  от ОбС – Перник, след скандала с опита за присвояване на половината от сградата на филиала на общинската детска градина  „Пролет”и превръщането й в частна, е единственото законно и справедливо в този случай. Защо, обаче трябваше да се стигне до него, след като Румяна Гьорева е в реален конфликт на интереси?

БСП поиска оставката на Румяна Гьорева като зам.-председател на ОбС –Перник и общински съветник още на 9.08.2017 г., преди почти две години. Гласуването й, за изграждането на частна детска градина, от нейна фирма, реакцията й след това и оставането й в ОбС-Перник, за преден път показват още едно от лицата на партия ГЕРБ  – ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни, бедни и богати. Само общественият натиск и реакцията на БСП попречиха този цинизъм да стане реалност. Затова депозираната от нея оставка, след окончателното решение на съда е всичко друго но не и морален акт.  За съжаление, вече почти четири години общината се управлява по този  начин  – на парче, без каквато и да е визия за развитие или по-скоро с визия за лично облагодетелстване. Управлението на държавата, също не е по-различно.

Преди година казахме, че такива бомби цъкат във всяко едно населено място и времето го доказа с „Апартаментгейт” и къщите за гости, за които всички българи ще плащаме. Тези и още много случаи в цялата страна са доказателство за усещането на ГЕРБ за безнаказаност.