ГЕРБ акцентира на убедителната си победа в региона на нарочен брифинг

ГЕРБ акцентира на убедителната си победа в региона на нарочен брифинг

„Обръщам се с думи на благодарност към всички граждани, които излязоха да гласуват до този момент. Благодаря на хората, които гласуваха за политическа партия ГЕРБ. .Благодаря, на всички, които работиха и осигуриха изборния ден да бъде спокоен за гражданите на Перник. Благодаря на структурите, на кметовете,  на хората, които работиха в офиса и дадоха възможност европейските задачи и ценности да стигнат до перничани”, заяви кметът на Перник и областен координатор на ГЕРБ Вяра Церовска. Тя беше категорична, че благодарение на правителството, начело с Бойко Борисов и европейската солидарност, на регионално ниво са реализирани  много инфраструктурни проекти, които са  променили града.

„Много блокове промениха своя облик благодарение на Националната програма за енергийна ефективност, облагородени бяха много междублокови пространства, обособени бяха много паркове и места за отдих. Стараем се средствата да стигнат до всеки един гражданин. За пръв път беше обърнато внимание на една от най-важните сфери – училището и учителите, които са вътре, защото те подготвят бъдещето на България. Не на последно място искам да кажа, че това беше една лидерска битка – нашият лидер говори за работата, перспективите и възможностите на България. Това доведе до нашата победа, която е категорична и ясна“, заяви Церовска.

  Тя обяви официалните резултати,  където ГЕРБ печели 5 изборни победи:  в Радомир 43.44% срещу 26.43% за БСП, в Брезник 39.56% срещу 31.80%, в Трън 44.38% срещу 25.71%, Земен 36.64% срещу 32.87%, в Перник –  36.61% за ГЕРБ срещу 25.55% за БСП. Вяра Церовска не скри загубата, която ГЕРБ претърпя в община Ковачевци- 24.229% за ГЕРБ срещу 47.94% за БСП.

„Резултатът ни е толкова категоричен, заради работата, която свършихме, политиките, които изповядваме и Европейската солидарност, която стигна до хората. Независимо от опитите, които бяха направени, тази кампания да бъде провалена, да бъде заменен диалогът за Европа, ние разбихме една огромна лъжа „Асфалтът не се яде“. Да, това е така, но около него и магистралите, са разположени индустриалните зони, в които има дори свободни работни места. Те ни дават възможност да имаме по-добър туризъм. Успяхме да покажем, че България може да бъде център, който да работи не само за нас. Нашият лидер беше този, който направи приобщаване на Западните Балкани към Европейските ценности“, коментира Вяра Церовска.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев отбеляза, че в Перник победата е особено сладка, защото областта и общината са в първата тройка с най-добри резултати в страната.

„Благодаря ви, приятели. Този успех ни задължава да даваме много повече от това, което сме направили. Хората го очакват, и затова ни гласуват това доверие. Вярвам, че ще го оправдаем“, сподели Велчев. Той отбеляза, че предстоят не по-малко важните и тежки местни избори.

Областният управител и председател на Жени-ГЕРБ Ирена Соколова направи равносметка на постигнатите резултати, които показват увеличение на подкрепата за политическата сила.

„Политическа партия ГЕРБ показва трайна и категорична тенденция на приобщаване към политиките, които партията провежда и през европейската перспектива“, категорично заяви Ирена Соколова. Тя направи съпоставка между резултатите на евроизборите през 2014 и тазгодишните. Изборната активност преди 5 години е била само с 3% по-висока.”Европейските избори активират обикновено твърдите ядра на партиите и това е повече от логично”, обобщи Соколова.

Народният представител д-р Александър Александров благодари на всички съмишленици, които са направили тази победа реална. „С тези резултати, ние не просто показахме, че сме първа политическа сила, но вървим напред и нагоре и всичко, което е обещано, го вършим“, заяви Александров.

Областният лидер на СДС Юлиан Ситарски отбеляза екипната работа в тежката предизборна  битка и изрази своята увереност, че доброто партньорство ще продължи, то ще даде ефективни резултати.

„Силата на ГЕРБ –Перник е в това, че нашите структури работиха през целия мандат. Те имаха вътрешнопартиен живот и социална активност  през всичките четири години“, заяви общинския ръководител на ГЕРБ в Радомир Пламен Алексиев.

Ва въпроса на Днес и утре- как си обяснява ниската избирателна активност и какво би казала на онези, които не отидоха до урните, за да гласуват на местните избори наесен, Вяра Церовска заяви:”Мисля, че кампанията, която беше проведена не от нас доведе до понижаване на избирателната активност. Само ППГЕРБ използва всички инструменти, които могат да направят европейската политика по-близка до хората. Само ние имахме офис на евродепутата Владо Уручев в Перник. Нямаше тържество и събитие в този град, в което да не присъства евродепутат. Ние се постарахме да водим много реален диалог не само в последния месец на кампанията, но диалога който се водеше с евродепутата беше диалога през всички години назад. Той беше с нас навсякъде и там, където беше поканен беше част от срещите. Другото, което мисля, че е изключително важно беше разговорът за европейските ценности, двойните стандарти, за всички теми които касаят хората. Ние направихме много затова перничани да познават Брюксел и работата на европейската комисия и европейския парламент. Това са срещи, които евродепутатите реализираха там. Мисля, че това е отворена тема и тя трябва да се води именно по този начин- по-близо и с хората на място. Това е една от задачите, които евродепутатите трябва да си поставят”-