Вотът за Иванчева – наказателен срещу съдебната ни система!

Вотът за Иванчева – наказателен срещу съдебната ни система!

Бившата кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева беше известна от телевизионния екран на голяма част от българите със заведеното срещу нея дело за поискан подкуп в големи размери. Неочаквано обаче за мнозина тя намери подкрепа и се регистрира като независим кандидат за Европейския парламент. И ако някои си позволиха да посрещнат това с иронична усмивка, тя бързо угасна след нощта на вота.

Защото Десислава Иванчева заби здрав шамар на някои дори парламентарно представени партии, след като взе по-голям брой гласове от тях.

„Ние проведохме една кампания под домашен арест и с 10 000 лева. Резултатът ни е 1,2%, което се равнява на над 20 000 гласа. Хората показаха, че искат промяна. За мен резултатите са голям удар за управляващите”, каза бившият кмет на „Младост“.

А за всички – и журналисти, и социолози, и обикновени граждани изводът беше ясен. Да, хората искат промяна. Но промяна и в съдебната система. И вотът за Десислава Иванчева беше техният наказателен вот срещу именно тази система, в чиято справедливост и безпристрастност вече вярата е загубена! И която търпи остри критики от онази Европа, неделима част от която е България.А в наказателния вот се включиха и пернишките избиратели с 1,79 процента от техния вот.