Губернаторът на Перник се срещна с  директора на  най-новото предприятие в област Перник, с когото обсъди бъдещи взаимодействия

Губернаторът на Перник се срещна с директора на най-новото предприятие в област Перник, с когото обсъди бъдещи взаимодействия

Областният управител Ирена Соколова прие в кабинета си и разговаря със Ставрос Лализас – управител на гръцкото дружество „Лализас” Груп и Мирослав Тодоров – директор на дъщерната компания към дружеството „Оушънфендърс” ЕООД 

„Лализас” е с над 30-годишна традиция в производството на спасителна техника и корабно оборудване и продава продукцията си в 106 държави. От създаването си досега тя се занимава с производство и на спасителни жилетки, като е продала близо 15 млн. за 32 години, съоръжения за дишане под вода, спасителни плотове. Производството досега се извършва само в Гърция, Италия и Китай.

Соколова обсъди възможностите за увеличаване на инвестициите в областта и начините за разширяване на производството, регулаторните режими на държавата, профилът на работната сила в област Перник, както и възможностите за привличане на квалифицирани кадри от региона. 

Г-н Лализас изрази желанието си за взаимодействие с губернатора и намерението производството на фирмата да увеличи добавения ресурс за държавата чрез средства за компанията спечелени през европейски програми свързани с енергоспестяване и закупуване на нови машини и оборудване.
Към момента компанията осигурява заетост на над 45 човека, като планира разширяване на дейността си и в момента набира персонал средно и високо управленско ниво, за които е заявила намерение на трудовата борса. 

„Оушънфендърс” ЕООД, част от „Лализас” Груп, е едно от най-крупните предприятия в областта ни в сферата на корабно оборудване, което открива официално своя завод през 2017 г. в Перник.
В групата влизат още компаниите Lofrans, Max Power, Nuova Rade и Ocean. Те са регистрирани в Италия и се занимават с производство на различни части за корабно оборудване, екипировки, електроника и навигационна техника. Lalizas има също така транспортни компании и франчайз фирми в 14 държави.