Кметът на Перник се срещна с жителите на село Ярджиловци във връзка с проблема с водоснабдяването

Кметът на Перник се срещна с жителите на село Ярджиловци във връзка с проблема с водоснабдяването

 Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна с жителите на село Ярджиловци, за да обсъдят предстоящия  втори етап от проекта за водоснабдяването на населеното място, който е внесен вече в ПУДООС. По време на срещата тя обясни, че неведнъж е обсъждала с местните хора дългогодишния проблем.

“Днес съм тук, за да разговаряме лице в лице, така както съм го правила винаги и ще продължа. Темата на днешната среща е проблемът с водата – нещо, което ме обиди и нарани много лично, защото съм работила за Ярджиловци искрено и почтено. Водих разговори още преди дори да се кандидатирам за народен представител с тогавашния кмет на селото, който и в момента е сред нас и може да го потвърди”, обясни Церовска. Тя показа пред събралите се граждани заявлението до Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за отпускане на безвъзмездна помощ по проект “Улична водопроводна мрежа с. Ярджиловци – Втори етап с напорен резервоар 500 МЗ и довеждащ водопровод между резервоара и гл.кл.I на водопроводната мрежа”.

Кметът припомни, че 2/3 от селото вече имат питейна вода вътре в домовете си за първи път, което също се случи в рамките на нейния мандат. Церовска пое ангажимента да продължи да работи, за да бъде снабдено цялото село с вода.

“Ярджиловци е първото населено място в община Перник, в което е реализиран проект за водоснабдяване. Ще продължим с реализирането на втория етап, защото сме дали обещание. Когато човек работи честно и почтено, нещата се случват”, посочи градоначалникът.

На срещата присъстваха още народните представители  Красимир Велчев и д-р Александър Александров, както и зам. – кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев.