Профилакториумът в Перник отпразнува 60-годишен юбилей

Профилакториумът в Перник отпразнува 60-годишен юбилей

 Едно от емблематичните за Перник и региона здравни заведения- Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация отпразнува вчера 60-годишния си юбилей. Въпреки финансовите си затруднения, ръководството на болницата се беше постарало и организира мило, изпълнено с емоции и спомени тържество.

 На него присъстваха председателят на Общинския съвет Иво Савов, заместник областният управител Иво Иванов, директорите на РЗОК, РЦЗ, представители на здравни заведения, бивши управители и работещи в болницата.

Дошлите да поздравят колектива на Профилакториума бяха посрещнати по стар народен обичай с хляб и сол.

Тържеството започна с водосвет за здраве на всички, които работят в Профилакториума, тези които се възстановяват в него и на всички перничани. В поздравлението си по повод юбилея, директорът на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация д-р Росица Иванова припомни моменти от историята, създаването и развитието на болницата. Тя изрази благодарността си към всички, които с труда си са допринесли за нейното развитие и утвърждаване в областта и страната. Тя благодари на Община Перник и Общинския съвет за финансовата подкрепа, която получава болницата. Благодарност беше отправена и към персонала, който в момента работи и полага усилия Профилакториумът да оцелее и запази авторитета си като лечебно заведение и към спонсорите, без чиято финансова подкрепа не би могло да се реализира и това празненство.

 Поздравителен адрес от името на областния управител поднесе Иво Иванов, който връчи на д-р Иванова по повод юбилея на болницата плакет. Много поздравителни адреси и поздравления и подаръци бяха получени по повод юбилея на Профилакторияма.

Специално поздравление по повод юбилея поднесе директорът на РЗОК-Перник д-р Йорданка Александрова, която е и бивш директор на Профилакториума. Тя пожела на ръководството и колектива на болницата за усърдието и търпението, с които работят, за да я има тази болница и в бъдеще.

Поздравителни адреси бяха прочетени от РЗИ,  Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, от бившите медици, работили дълги години в Профилакториума и др.

За всички присъстващи беше подготвен скромен, но изискан коктейл. На тържеството не липсваше и празничната торта!