За търпимост и толерантност в дните на баловете, призоваха от полицията

За търпимост и толерантност в дните на баловете, призоваха от полицията

24, 25 и 26 май, ще са най-щастливите дни за зрелостниците от випуск 2019. Тогава ще се провеждат абитуриентските тържества и по този повод от Областната дирекция на МВР се обръщат с апел към гражданите, особено към водачите на МПС, да бъдат по-толерантни на пътя.

Нека не помрачаваме тези прекрасни празници за децата ни, призова Александър Рангелов от пернишката „Пътна полиция”. В трите дни на абитуриентските балове ще има временни ограничения на скоростта, затрудненията ще са главно поулиците „Отец Паисий”, „Миньор” и „Петко Каравелов”. Временната забрана на движението ще бъде въведена със специална заповед на шефа на ОД на МВР.

Инспектор Рангелов поясни, че подготовката за осигуряване на спокойствието по време на баловете, е започнала още преди няколко месеца. В учебните заведения са проведени срещи и беседи със зрелостниците по повод тяхната безопасност в празничните дни, коментирано е поведението по време на придвижването от местата, където ще се събират младите хора към комплекса, където ще празнуват, както и на самите тържества.

Нека всички спазваме правилата за движение и проявяваме повече търпимост, призова още веднъж инспектор Рангелов.