Убиецът на 25-годишния перничанин Роберт Величков влиза в затвора

Убиецът на 25-годишния перничанин Роберт Величков влиза в затвора

11 години и 4 месеца затвор очакват убиецът на Роберт Величков от Перник – 33-годишният Цветан Иванов. Цветан е осъден и на 2 години затвор за закана за убийство. Освен лишаване от свобода, Цветан трябва да плати и 120 000 лева кръвнина на семейството на Роби. Както и още 150 бона на приятелят на убития, заради това, че е заплашен с убийство. Това наказание наложи Пернишкия окръжен съд. Присъдата обаче подлежи на обжалване. 

Припомняме, че Цветан Иванов разстреля пернишкия наркодилър Роберт Величков в центъра на Перник, пред кафе „Малибу“ на 15 ноември 2017г. Приятелят на Роберт, който е бил с него в момента на убийството е бил заплашен с пистолет от убиеца.

Веднага след кървавата разправа от пресцентъра на МВР съобщиха, че от събраните данни е било изяснено, че в деня преди убийството Цветан е посетил казино заедно с вуйчо си, където е загубил около 2000 лева. Предполага се, че това може да е сред причините за агресивността му. Изяснено бе също, че извършителят се е разминал на улицата с жертвата и неговия спътник, при което са си разменили обидни реплики. Около 10 минути по-късно Иванов е отишъл до дома си, взел е пистолет и се е върнал, за да застреля 25-годишния мъж.

Веднага след престъплението Цветан се укри и напусна пределите на България. Той бе обявен за общодържавно издирване, издадена бе и европейска заповед за задържане. На 21 ноември Иванов бе задържан на аерогарата в София. Убиецът избягал при свои близки в Италия, но размислил и се върнал сам в България, предавайки се на органите на реда.

Иванов е от Плевен, но е живял в Перник без официална адресна регистрация. За него се знае, че е правил опит за самоубийство, бил е агресивен, злоупотребявал с алкохол.