Поредни подсъдими за извършени престъпления

Поредни подсъдими за извършени престъпления

Поредните подсъдими за различни престъпления ще отговарят пред закона.

32-годишен перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 24 март тази година, в областния град бил проверен „Форд“, шофиран от 32-годишен мъж от Перник. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на град Дупница ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 11 май, в района на радомирското село Старо село бил проверен „Ауди А4“, управляван от 34-годишен дупничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,73 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Радомирец застава пред Темида за управление на автомобил след употреба наркотици. Престъплението е извършено на 15 май, когато в Радомир е проверен „Мерцедес“, шофиран от 34-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин и канабис. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

72-годишен столичанин е привлечен като обвиняем за кражба на ток. През месец септември миналата година, служители на радомирското районно управление на полицията и представители на електроразпределителното дружество проверили ресторант в село Дивля, ползван под наем от 72-годишен столичанин. Установено било, че е извършено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия. На наемателя е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.