Иво Христов, кандидат за евродепутат от БСП за България: победа на 26-ти с бюлетина №18 е големия залог на изборите, Европа е вторичен залог”

Иво Христов, кандидат за евродепутат от БСП за България: победа на 26-ти с бюлетина №18 е големия залог на изборите, Европа е вторичен залог”

На 26 май ни предстои вот за възстановяване на справедливостта в Европа и в България. Десницата милее за приходите и само левицата има волята да преразпределя доходите. Навсякъде в Европа има драматична социална пропаст, а в България тя е наистина граничеща с катастрофата. Затова на 26 май  гласувайте с бюлетина №18. Този призив отправи в Радомир кандидатът за евродепутат от „БСП за България”  Иво Христов. Той се срещна в залата на Младежкия дом с жители на Радомир и обсъди с тях жизнено важни проблеми. На срещата присъстваха и народните представители от региона Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на областния съвет на БСП в Перник Валентин Петков.

Според Иво Христов,  бидейки в Европейския съюз, левицата има шанс заедно със сродните партии да работи за по-хармонично общество. „Ние сме в Радомир, който силно пострада през последните 30 години на преход и той е добра илюстрация на общоевропейския проблем. Затова ще работим за по-равномерно и справедливо разпределение на доходите и за възвръщане на законността не само в Европа, където корпорациите също оказват силен лобистки натиск, но най-вече в България, където законността се е превърнала във фикция”, заяви Христов. Той подчерта, че истинския залог на тези избори е нашата съдба като българи, защото, ако не спечелим тези избори, може и да няма следващи.

Христов се постара да илюстрира механизмът на печелене на изборите от ГЕРБ.”Вие живеете  в малка община. Такива има в България стотици. В такава община кметът е основен работодател. Като съберете чиновниците, които зависят от него, техните семейства плюс бизнеса, който гравитира около кметството и зависи от кмета, ще видите, че държавата лесно може да купи изборите, защото тя финансира общините. Тъй че наесен с това правителство, сегашното на Борисов, на местни избори много трудно ще можем да говорим за избори. Забелязвате, че и сега той обикаля страната и раздава пари от първо лице единствено число. Това са нашите пари, събрани от всеки един от нас, но верните му медии говорят за това как Борисов разпоредил, Борисов пратил самолет, Борисов дал, раздал. Така ние  оставаме с впечатление, че не живеем в демокрация, а в някакъв султанат, в който владетелят, като благодетел, раздава пари на своите поданници. Ако искаме да живеем в нормална, европейска държава, ние трябва да сменим тази власт. За да я сменим трябва да има предсрочни парламентарни избори. Виждате, че това мнозинство затъна в безброй скандали”, заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България”.

Иво Христов подчерта пред радомирци, че истинският залог на тези избори е смяната на властта. „За да има предсрочни избори, на 26 с бюлетина №18 „БСП за България” трябва да победи. Борисов нехае затова дали някой друг ще спечели място в парламента. Дали синята десница или ДПС ще влязат с плюс или минус едно място в парламента. Това не го интересува. Единствената заплаха за него е, ако се създаде нова политическа ситуация, сиреч управляващата партия, загубила доверието на гражданите, бъде победена от основната опозиционна сила. Само БСП все още никога не е  управлявала в коалиция с ГЕРБ. Всички останали, които сега се горещят по студията и се представят за алтернатива на ГЕРБ, някога са били техни коалиционни партньори. Така че единственият шанс за промяна в страната е победа на 26 с бюлетина №18. Това е големият залог на изборите. Европа е вторичен залог”, заяви Иво Христов.

Много въпроси вълнуваха радомирци. Иво Христов отговори на всички.