Валери Жаблянов: Основната  задачата на нас- социалистите  в Европарламента, ще бъде социалната политика

Валери Жаблянов: Основната задачата на нас- социалистите в Европарламента, ще бъде социалната политика

„Основните приоритети за представителите на БСП в Европарламента ще бъдат да се  запази финансирането за малките държави, да се разшири финансирането  по земеделските програми за развитие на българското земеделие, да се разшири финансирането за инфраструктурните проекти, да се даде възможност за увеличаването на публичните и частни инвестиции в реалния сектор на икономиката защото най-големия проблем за България остава ниското равнище на доходите и липсата на работа в някои райони на страната”. Това заяви народният представител от БСП за България и кандидат за евродепутат Валери Жаблянов в Перник. Той присъства на тържеството по повод 100-годишнината от създаването на основната партийна организация на БСП в Мошино, което се състоя в галерия „Марин Гогев” в кв. „Изток”. На тържеството присъстваха и народните представители от Перник Станислав  Владимиров и Любомир Бонев, председателят на Областния съвет на БСП Валентин Петков, председателят на общинската организация на социалистите в Перник Кирил Леонов. На тържеството бяха връчени почетни грамоти на доайените в мошинската партийна организация.

„Трябва да се научим на култура на гласуване, а не на гласуване въобще. На 26 май трябва да покажем, че сме по-силни и по-достойни, че сме хора, които искат по-добро бъдеще за България и за Европейския съюз, заяви Валентин Петков. Той прочете поздравителен адрес от областната организация на БСП по повод юбилея на организацията в Мошино.

Пред изпълнилите до краен предел зала социалисти, Валери Жаблянов подчерта: ”С ясното съзнание сме, че изравняването на плащанията в Евросъюза е трудно постижимо. България влезе последна в Европейския съюз, но политика за преодоляването на неравенствата трябва задължително да се води . Това е приоритет на социалистическите партии, за разлика от десницата, така че гласуването с бюлетина №18 е добър изход за България и шанс да променим ситуацията към по-добро. Нашата мисия в този Европарламент ще бъде да работим упорито с групата и с останалите партии. Трябва да убедим другарите ни от другите социалистически и социалдемократически партии, че развитието на България е в полза и на другите държави в ЕС, а не в ущърб на тези общества.Според мен изборът на новия председател на ЕК ще бъде сигнал за бъдещето, в което ще се развива Евросъюза. Десет години вече десницата избира председател на ЕК и резултатите са ясни. България има полза от членството си в ЕС, но не тази, която всички очаквахме и не за всички. Основната  задачата на нас- социалистите  в Европарламента ще бъде социалната политика.  Ще  работим за подобряването на стандарта на живот в България, за развитието на икономиката на страната, за увеличаването на възможностите за реализация на младите хора, за да не се налага те да напускат страната. Смяната на политиката в ЕС е обективна потребност, която ще направят социалистите. Групата на БСП в Европейския съюз ще бъде добре подготвена, активна и опитна. Убедени сме, че ще получим значителна подкрепа от българските граждани, която да ни даде възможност да поискаме по-сериозна промяна в българската политика,  ново парламентарно мнозинство и ново правителство”

На тържеството бяха връчени почетни грамоти на доайените и изявени активисти на организацията в Мошино.

След като приключи официалната част, тържеството по повод 100-годишнината на партийната организация в Мошино продължи със скромен коктейл.