Общински исторически музей Брезник подготвя богата програма за Нощта на музеите

Общински исторически музей Брезник подготвя богата програма за Нощта на музеите

  Богата програма е подготвил Общински музей- Брезник за онези, които ще дойдат на 18 май, когато се отбелязва Нощ на музеите.

     В изложбената зала на „Военен клуб”- за първи път в Брезник ще гостува  изложбата Светинята от   Атон” . Това е резбован кръст от края на  ХVІ и началото на ХVІІ век, съхранен в гр. Брезник от свещеник Асен Пенчев и предаден на музея в Перник. Гостува Регионален исторически музей-Перник.

 В изложбената зала „Класно училище”, гостува Национален земеделски музей- София с изложбата Млекопреработването в България”.   

      Откриването на Нощта на музеите и награждаването на приятелите на музея  ще започне от 17.00часа в зала „Военен клуб”.  Балетно студио при НЧ”Просвещение-   1870г.” – Брезник ще поздрави посетителите на музея в празничната нощ.

Общински музей Брезник е подготвил видеофилми за посетителите в Нощта на музеите от 20.00-22.00 ч. в изложбена зала „Военен клуб”. Онези, които са решили да съпреживеят емоцията на Нощта на музеите в Общински музей Брезник ще имат възможност да видят видеофилмите:”Стоян Миленков- трубадур на смеха”; „Сръбско-Българската война и битката при Брезник”.

На 18 май посетителите ще бъдат приятно изненадани от възможността да посетят Улицата на занаятите- от 14.00 до 17.00ч. На нея ще може да се видят: грънчарска работилница, шивашка работилница, ателие по иконопис. Общински исторически музей Брезник предлага на посетителите да нарисуват най-дългата рисунка, да направят парцалените кукли на баба, да си припомнят позабравените бабини забавни игри и много други изненади….

Гвоздеят на празничната програма за 18 май, подготвена от Общински музей Брезник, е концертът „Музеят и приятели”, който ще започне от 18.00ч. В него ще участват: детски танцов състав ”Граовчета”, танцов състав”БрезиЯна”, самодейците при  НЧ”Просвещение-1870г.”- Василена, Цветелина и Ивета, които ще изпълнят граовски песни и хумор.

На 18 май експозициите ще бъдат отворени от 14.00 до 22.00 часа.