Мъж пострада при пожар в Перник

Мъж пострада при пожар в Перник

Мъж е пострадал при пожар в Перник  В Земенско е изпочупен и запален лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

38-годишен мъж е пострадал при гасена на пожар в дома му. Инцидентът е възникнал около 1 часа през нощта в понеделник през нощта. Пламъците лумнали в пернишкия квартал „Куциян“. Причината за пламналия огън е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са мебели, компютърна техника, врати и прозорци и са опушени стените. При опит за гасене е пострадал наемателят на жилището,. 38-годишният перничанин се е натровил от продуктите на горене, но е без опасност за живота.

Лек автомобил Фиат „Брава“ първо е изпочупен, а след това подпален в земенското село Габровдол. Това е станало в понеделник сутринта пред дома на 64-годишен местен жител. По първоначални данни колата била продадена на габровдолеца от 48-годишна перничанка, но двамата не си уредили финансово и документално отношенията. Жената отишла да си търси правата и тогава  64-годишеният се разкрещял, изпочупил стъклата на возилото и го подпалил. Извършен е оглед от служители на полицията в Земен и Радомир и е започнато бързо производство.