Кметът на Перник се срещна с най-изявените абитуриенти от випуск 2019-та

Кметът на Перник се срещна с най-изявените абитуриенти от випуск 2019-та

  Кметът на Община Перник Вяра Церовска  посрещна най-изявените абитуриентите от „Випуск 2019“ на града на тържествена церемония  в Двореца на културата. Тя приветства зрелостниците и подчерта, че е щастлива да бъде с тях в този специален момент.

„За вас приключи един много истински и силен етап, остана детството със спомените, обичта  с грижата и вниманието на вашите родители. Остават невероятните приятелства, които направихте в училище. Направете от всичко това капитал, който да построите и да сбъднете мечтите си . Бъдете уверени в себе си и вярвайте, че каквото искате можете да го постигнете“, сподели кметът на Перник и пожела на абитуриентите да бъдат здрави, усмихнати и добри.

На традиционната среща на кмета със зрелостниците присъстваха 28 изявени дванадесетокласници от 10 средни общообразователни училища и професионални гимназии. На всички тях тя връчи лично роза и икона, която да ги закриля и да им помага по пътя на живота. Aбитуриентите благодариха на кмета на Перник за внимание и подкрепата.

На събитието присъства и зам.-кмета на Перник Севделина Ковачева.

За доброто настроение на всички се погрижиха талантливите момичета и момчета от вокална формация „Синева” с ръководител Дарин Бърнев при Общински младежки дом.  Тържествената среща завърши с празничен тост от кмета и обща снимка със зрелостниците.