Пролетното почистване на язовир”Лобош” завърши

Пролетното почистване на язовир”Лобош” завърши

В събота завърши пролетното почистване на язовир „Лобош”.  Близо 50 бяха ентусиастите, които успяха да транпортират от цялата акватория на язовира с лодки до ”Хангарите” 217 чувала с отпадъци от по 130 литра всеки.

„Благодарности на Радослав Александров – главния инициатор на мероприятието, гостите от София, спонсорите и въобще всеки, допринесъл това почистване да стане факт. Най- вероятно до две седмици ще има и втора подобна инициатива  и онези, които са имали желание да присъстват, но са нямали тази възможност, да заповядат“, казват от  Централната рибно-опазваща организация.

Според тях 90 процента от боклука е стар, останал от годините и вкаран от Струма тази пролет. Наблюдава се тенденция рибарите да почистват бреговете след себе си, което е радващо ! Има обаче малцина , които събират боклука в найлонови торбички и го зарязват на брега, споледят екозащитници.

Органицаторите на почистването похвалиха заместник кмета на Ковачевци Симеонов, който е поел ангажимента с извозването на боклука и спазил поетия ангажимент!