Бюрото по труда в Перник търси оператори и електромонтьори

Бюрото по труда в Перник търси оператори и електромонтьори

 Четвърта поредна седмица  предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  нарастват като през изминалата седмица те се увеличиха с 58 и достигнаха 191. Добрата новина е, че и предлаганите свободни места на безработните висшисти се увеличиха, макар и само с 1 и станаха 7.

И през тази седмица са актуални офертите за работа на 10 електромонтьори за Радомир, 20  оператори в производството за Божурище, 20 машинни оператори за София . През отминалата седмица се появи предложение за работа на 50 оператори на производствена линия  в Казичене.  

 Освен тях, Бюрото по труда предлага работа на:  7 продавач-консултанти,  2 сервитьори, 1 моделчик, 2 сърцари-метал, 1 топилчик, 2 формовчици, 1 кранист, 1 масажист-козметик,  2 готвачи, 1 майстор-готвач, 2 охранители, 3 машинисти на многокофов багер, 7 електромонтьори,  1 складов работник 2 продавачи в закусвалня, 7 касиери, 6 шлосери, 1 кредитен консултант, 1 шофьор на товарен автомобил, 5 работници в кухня, 5 обслужващ кулинарен щанд, 2 счетоводители, 1 РНР работник, 1 разработчик на мобилни приложения, 1 организатор по производство,1 салонен управител, 5 готвачи в заведение за бързо хранене, 3 експедитори на стоки и товари,1 старши счетоводител, 2 помощник-организатори в цех, 5 шивачи, 1 работник в строителството, 2 машинни оператори, 6 общи работници в промишлеността.

 Правейки анализ на  предлаганите от Бюрото по труда в Перник през изминалата седмица свободни работни места, можем да обобщим, че сред най- търсените кадри са  оператори на производствена линия,  електромонтьори, продавачи и други. На трудовия пазар в региона тази седмица преобладава търсенето на кадри за производството, а след това за обслужващите дейности

 И тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 184 места и 7 места за безработни висшисти.