И тази година Ковачевци беше домакин на състезанието „Млад огнеборец”

И тази година Ковачевци беше домакин на състезанието „Млад огнеборец”

ХХ –то Областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”   се проведе в  Ковачевци. Мероприятието се  организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, а Община Ковачевци за  втора поредна година стана домакин.  

 Четири  отбора, първенци от проведените общински състезания, премериха сили за най-добри млади огнеборци  в  юбилейното  състезание на младежките противопожарни отряди.

 Надпреварата  бе оспорвана и младите огнеборци се  състезаваха в две атрактивни   технически дисциплини- “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м. щафетно бягане с препятствия”. Оценяването на  резултатите отделно за двете дисциплини се извърши от съдийска комисия  от РСПБЗН – Перник.  Под  изключително строгия поглед на съдиите, децата, които участваха в състезанията, се стараеха да изпълняват всички правила и норми.

 Първо място спечели отборът на ХІІІ ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Перник, който се класира за републиканския финал на състезанието. Втори е отборът на СУ „Васил Левски” в Брезник, трети се класира отборът на  ОУ „Христо Смирненски”, Радомир, а на четвърто място  остана СУ „Гео Милев”, град Трън.

 Цялостната организация на състезанието  премина при добра съвместна работа между  РСПБЗН- Перник  и   Община Ковачевци.  

 За участниците имаше награди-  футболни топки  и купи  на кмета на  Община Ковачевци- „Млад огнеборец” 2019.

  Кметът Васил Станимиров  награди участниците, като не скри своето вълнение, че за втора поредна година посреща толкова много деца от област Перник  на стадиона в  Ковачевци, за да мерят сили в  такова оспорвано състезание. Той пожела на всички участници,  да полагат много усилия   в  изучаване на предметите в училище и още много  успехи и победи на състезанията.