Заместник областният управител на Перник Иво Иванов награди победителите в XX-то областно състезание „Млад огнеборец”

Заместник областният управител на Перник Иво Иванов награди победителите в XX-то областно състезание „Млад огнеборец”

На стадион „Димитровец” в с. Ковачевци се проведоха двадесетите областни състезания на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

В тазгодишната надпревара взеха участие четирите отбора, класирали се на първо място в районните състезания по места, представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън.

Събитието бе открито официално от заместник областния управител Иво Иванов.

„Приветствам Ви от името на областния управител г-жа Ирена Соколова за участието в това състезание за ловкост, бързина, сръчност, умения и състезателен дух. Надявам се този досег с всекидневната и трудна работа на огнеборците да докосне сърцата ви, а защо не и да събуди любов към достойната професия в някои от Вас.”, каза Иванов.

И тази година младите огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения в двете дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.

Комплексен победител с 1040,88 точки стана отборът на XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Перник, който се класира за републиканските финали на състезанието. Втори се нареди тимът на СУ „Васил Левски”, град Брезник с 943,47 точки, трети ОУ „Христо Смирненски”, град Радомир с 937,90 точки, а на четвъто място с 865,32 точки остана СУ „Гео Милев”, град Трън.

Ученическото състезание се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник. За призьорите в състезанието бяха осигурени медали и купи от Областна администрация Перник, които им бяха връчени лично от Иво Иванов. Той пожела успех и добро представяне на област Перник на следващия етап от състезанието.