Младите огнеборци влизат в надпревара

Младите огнеборци влизат в надпревара

Утре ще се проведе двадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди. То ще се състои на стадиона в село Ковачевци. Началото на надпреварата „Млад огнеборец“ – Перник 2019 между младежките противопожарни отряди ще бъде дадено в 10 часа.     

Организатор на изявата е РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в партньорство с Регионалното управление на образованието на МОН и Областна администрация на област Перник.

Право на участие имат отборите, класирали се на първо място в проведените общински състезания на МПО „Млад огнеборец“. В РДПБЗН-Перник са регистрирани заявки за участие от четири отбора – представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън. Отборите се състоят от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели. Възрастовата граница за участие на състезателите е от 12 до 16 години.

Състезанието включва две спортни дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и

„400 м щафетно бягане с препятствия“.

Провежда се с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Класирането е въз основа на резултатите, постигнати в двете състезателни дисциплини, които ще определят първенеця в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец“.

Награждаване на отборите и закриване на състезанието ще е около 12 часа.