Отпуснаха средства за опасния надлез „Иван Вазов”

Отпуснаха средства за опасния надлез „Иван Вазов”

„Отпуснати са средства за ремонт и реконструкция на пътен надлез  „Иван Вазов“. Решението е взето с постановление на Министерски съвет“, съобщи кметът на Община Перник Вяра Церовска.

„Процесът беше дълъг, още миналата година през обществена поръчка се извърши избор на фирма, която да направи проектиране. От този момент не сме спирали да търсим средства за реконструкция на надлеза. Ремонтът трябва да бъде извършен много професионално и с голяма отговорност. Надлезът поема голяма тежест на пътникопотока за центъра на града, разполага се над ж.п линията, така че е едно от основните съоръжения в Община Перник. Има забрана и за товарни автомобили, които са над определен тонаж“, обясни кметът Вяра Церовска.

Надлезът е строен преди повече от 30 години и по него не са извършвани никакви конструктивни ремонти. Недоброто състояние на съоръжението е установено преди няколко години, има и становище за това. Товарни автомобили над 4,5 тона не могат да се движат по надлеза. Още преди близо две години бе получен сигнал, че бетонните части на надлеза се рушат вследствие на падналите снеговалежи, замръзванията и продължителните ниски температури, които тогава стигнаха до минус 27 градуса. Соли, използвани при обработката на пътя, са проникнали и довели до частично износване на конструктивните елементи на надлеза. За ремонта на съоръжението са предвидени 1,650 млн. лв. а обектът и миналата година бе включен в поименния списък с обекти на община Перник.