Институцията на омбудсмана раздаде 180 пакета с храни за Великден на 4 пенсионерски клуба в Перник

Институцията на омбудсмана раздаде 180 пакета с храни за Великден на 4 пенсионерски клуба в Перник

180 пакета с хранителни продукти събраха експерти от институцията на омбудсмана и доброволци от Фондация „П.У.Л.С.“ в акцията „Купи и сподели“, част от националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ в гр. Перник. Инициативата се проведе в три поредни уикенда в магазин КАУФЛАНД в града.

Близо 100 пакета бяха раздадени вчера в два пенсионерски клуба – Нов съюз на пенсионерите в гр. Перник и „Невен“ – НЧЧичо Стоян-1927 г. в с. Дивотино.

Днес раздаването продължи с 40 пакета в пенсионерски клуб „Никола Вучков“ в кв. Църква, а утре предстои да бъдат дарени още 50 в клуб „Железничар“ в града.

Инициативата по набиране на парични средства продължава по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст.

       IBAN: BG53UNCR70001522802795

       Банков код: UNCRBGSF

      Или със SMS 1255 –  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

      Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в страната.

Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.  

В предишните две издания, кампанията събра близо 2 млн. лева в пари и храни, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.