Специализираната прокуратура пое скандала в пернишкия общински съвет с фалшифицирания подпис на Миланов

Специализираната прокуратура пое скандала в пернишкия общински съвет с фалшифицирания подпис на Миланов

Скандалът с фалшифицирания подпис на обищнскя съветник Милан  Миланов е поет от Специализираната прокуратура. Въпросът за случилото се бе повдигнат днес и на пресконференция в Обастната дирекция на МВР, но от там отговориха, че по случая по компетентност може само да произнесе прокуратурата.

Говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Николай Цветков съобщи, че преписката  за фалшифицираното гласуване в пернишкия общински съвет е изпратена по компетентност на Специализирана прокуратура за предприемане на следващи действия.  На този етап не е назначавана графологична експертиза на подписа на Милан Миланов, но предстои такава да бъде назначена.

Припомняме, че грозният случай е от 28 февруари тази година, когато се оказа, че при гласуването по електронен път, бе отчетен гласът на съветника от коалиция „ВМРО – Народен съюз – Патриотично обединение” Милан Миланов, който не само не беше в залата, но не беше и в града. В присъствения списък  фигурира и подпис срещу името на Миланов, а него го е нямало на заседанието. За скандала първи алармираха съветниците от БСП.