Повредиха великденската украса в квартал Изток

Повредиха великденската украса в квартал Изток

Вандалщина помрачи Великден в кв.Изток! Това обяви кмета на квартала Емил Костадинов „Само преди няколко дни се постарахме да внесем пъстро и весело настроение за предстоящия празник.Изработихме и поставихме украса,която днес осъмна изпотрошена. Средата,в която живеем,е наша споделена отговорност. Неприятна е не само постъпката. Необяснимо е желанието да се чупи и руши всичко хубаво около нас.Да се помрачават детски усмивки.

Защо?! Кому беше нужно и какво донесе поредното вандалство в града ни? Святата седмица на Възкресение е време за вяра в чудеса, не за разрушеха и хулиганство” написа в интернет пространството кметът на квартал Изток Емил Костадинов, публикувайки и много снимки на съсипаната празнична украса. Десетки перничани също изразиха в социалните мрежи възмущението си от случилото се.

Вчера от Областната дирекция на МВР съобщиха, че са запознати със случая и работят по него. Нека не бързаме да съдим и да правим заключения, апелираха от полицията, допускайки, както и н други случаи, че белята може да е сторена и от деца. И припомниха какъв широк обществен отзвук и какви тежки обвинуния бяха отправени чрез фейсбук във връзка с повредения надпис с името на града на централния градски площад, а по-късно било изяснено, че въпросната пакост е сторена съвсем неумишлено от момичета на възраст между 10 и 15 години.