Официално бе открито основно ремонтираното Второ вътрешно отделение на МБАЛ ”Рахила Ангелова”

Официално бе открито основно ремонтираното Второ вътрешно отделение на МБАЛ ”Рахила Ангелова”

Официално открива основно ремонтираното Второ вътрешно отделение на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник. Дошлите да видят как изглежда ремонтираното отделение бяха посрещнати с пита и мед.

Да сподели радостта на бившите си колеги в болницата дойде кметът на Перник д-р Вяра Церовска. Тя подчерта, че ремонтът на Второ вътрешно е приела като своя кауза, тъй като този проблем е стоял на дневен ред повече от десет години. „Сега виждам, че си е струвало усилията, които положихме. Отделението е придобило неузнаваем вид, което не може да не се отрази благоприятно и върху пациентите, които се лекуват в него”, подчерта д-р Церовска. Тя подари на екипа на отделението икона и пожела много здраве и ползотворна работа на целия екип.

  Завеждащият отделението д-р Васил Василев изказа огромната си благодарност към фирмата-изпълнител. „Тези хора приеха, че все едно правят моята къща. Няма нещо, което съм поискал да не са го направили. Включително се съобразиха с желанието ми всяка стая да бъде различно оцветена, за да придаде по-голям уют. Искам да изкажа благодарността си към фирма „Стомана Индъстри”, която се отзова веднага на молбата ни да ни помогне със средства за закупуване на телевизори във всяка стая. Кабелна телевизия пък пое безплатно да ни изтегли кабелите и ни осигури напълно безплатно ползване на всички програми на кабелната телевизия”, поясни д-р Василев. На въпроса- колко време вече работи в това отделение, д-р Василев заяви:”Станаха 30. За този период  определено по-голямата част от времето си съм прекарал тук, в отделението. На практика вкъщи съм се прибирал, само за да се наспя. Аз и друг път съм казвал, че отделението е моя първи дом.  Разбира се, има още какво да се желае като оборудване, за да се повиши още качеството на здравното обслужване. Например, ултразвукът с доплера, който беше закупен, когато д-р Церовска беше директор, има нужда вече да бъде подменен с по-съвременен и мисля, че работата в отделението ще се подобри още повече”, подчерта д-р Василев.

Директорът на болницата д-р Анатоли Митов също не скри задоволството си от качествено извършения ремонт в отделението.  За пръв път ми се случва да работя с толкова коректни строители.”Този дългоочакван ремонт приключи преди няколко дни. Той беше извършен с отпуснатите от Министерството на здравеопазването 250 000 лева за капитални разходи. През изминалата година министерството ни отпусна и 40 000 лева за преоборудване на съдебна медицина, където също не е правен ремонт много отдавна.  Отпуснати са ни пари за закупуване на 2 диализни апарата и ремонт на водоочистващата система, от която до голяма степен зависи добрата работа на хемодиализата. Тази година имаме обещани 80 000 лева за ремонта на самото отделение по хемодиализа, което ще го направи много съвременно и конкурентно на подобните в столицата. То ще отговаря на всички стандарти  и изисквания. Имаме уверение за осигурени средства за ремонт и на психиатрично отделение, след като преминат  тръжните процедури. Очакваме по-нататък и да ни се отпуснат средства за ремонт на Неврологично и Инфекциозно отделение , но това са бъдещите ни планове за идната година”,  поясни д-р Митов.