БСП дари книги на читалището в Мещица по случай Международния ден на книгата

БСП дари книги на читалището в Мещица по случай Международния ден на книгата

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров, председателят на Областния съвет на БСП – Перник Валентин Петков и кметът на с. Мещица Деян Станимиров дариха книги на читалището в селото по случай Международния ден на книгата.

„Читaлищата в селата винaги са имaли вaжнa poля зa хopaтa. Tе oбoгaтявaт кyлтypния живoт, paзвивaт oбpaзoвaтeлна и родолюбива дейност“, каза Станислав Владимиров. Той добави, че до скоро библиотеките в малките населени места сякаш са били забравени, хората не са се възползвали от богатството на литературата в тях. „Виждаме, че това вече се променя, младите хора отново започнаха да четат, учениците прекарвайки летата си на село също взимат книги от библиотеките и това е радващо. Радващо е и, че читалището в Мещица развива изключително богата дейност, а хората четат и библиотеката е винаги пълна“, каза още Владимиров.

„Дарявайки тези книги на читалищните библиотеки искаме да покажем, че те са ценни и нужни на обществото ни“, каза Валентин Петков. Той добави, че развитието на културата в малките населени места в област Перник и поддържането на традициите е работа изключително на читалищата, за да продължат тази дейност, обаче е нужно да бъдат подпомагани“, добави още той.