Много инициативи за Деня на Земята в кметство Изток

Много инициативи за Деня на Земята в кметство Изток

И тази година пернишкото кметство Изток отбеляза Международния Ден на Земята с много инициативи.  Началото бе дадено със засаждането на дръвчета от ученици, представители на детски градини и граждани от квартала. Част от дръвчета бяха засадени край училища и детски градини, други намериха място в междублоковите пространства.

Имаше състезание с електромобили, което приключи със златни медали за малките шофьори от ДГ№3 „Пролетен цвят“. Успешно приключи и състезанието по волейбол. Битката беше доста оспорвана и златните медали спечелиха учениците от ГПЧЕ „Симеон Радев“.

Лекоатлетическата щафета също беше много оспорвана, като тя се проведе в две възрастови групи – първата за ученици от 5-ти до 8-ми клас, като купата грабнаха учениците от 10-то ОУ „Алеко Константинов“, а от втората възрастова група – от 9-ти до 12-ти клас, купа взеха бегачите от Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“. „Земята е жива и се нуждае от любов, затова с детските щастливи личица, спортните игри и засаждането на дръвчета, направихме нашата Планета Земя и нашия град Перник по-зелени и по-приятни! Активността на нашите деца е важна крачка към това те да станат примерни граждани! Благодаря на всички, които се включиха и поздравявам победителите в турнирите, състезанията и лекоатлетическата щафета. Пролет е, нека се усмихнем!” –каза кметът на кметство Изток Емил Костадинов