Кастираха безплатно бездомни кучета

Кастираха безплатно бездомни кучета

Бездомни кучета от Перник, Долни Раковец и Расник бяха кастрирани безплатно вчера, по време на втората поред благотворителна кампания , организирана благодарение на желанието на Ветеринарен център Перник , по инициатива  на фондация Моето приемно семейство.

„За нас като фондация, организацията и провеждането на такъв тип кампании са сред основните ни приоритети. Много обичаме всичките си животни и се грижим за тях с много любов, но още много остават на улицата на които не можем да помогнем…

Ветеринарните специалисти уведомяват, че една некастрирана женска ражда два пъти в годината, което може да значи 16 нови бездомни кучета за една година. Представете си сто женски в един град за една година са 1600 нови бездомни и т.н.

Радваме се, че имаше хора, които успяха да хванат улични кучета и да се включат в кампанията! Поздравления за Вас доброволците и поздравления за ветеринарният екип, който освен, че кастрира уличните кучета, дори извърши и други тежки застрашаващи здравето на кучетата операции.

„Нека това се превърне в кауза за всички доброволци и ветеринарни лекари! Нарича се милосърдие и доброта!” – призовават от фондацията. Оттам не скриват, че в неделя  е имало кучета за залавянето и отвеждането на ветеринар са хвърлени доста усилия, но в крайна сметка крайният резултат си заслужава.

Следващата подобна кампания ще е най вероятно в края на месец май.