Земенчани обсъждаха проблеми в здравеопазването с депутат

Земенчани обсъждаха проблеми в здравеопазването с депутат

Земенчани обсъждаха проблеми, свързани със здравното обслужване, с пернишкия депутат д-р Александър Александров по време на изнесения му приемен ден в града. 

Местните общински съветници в Земен обсъдиха с народния представител въпроси, касаещи нормалното обслужване на жителите на общината от Центъра за спешна медицинска помощ и ежедневно присъствие на медицински екип.

„Недостигът на кадри е най-сериозният проблем в здравеопазването. Центровете за спешна медицинска помощ в страната работят с наполовина по-малко лекари от необходимото. Оттам идва проблемът да няма персонал, който да покрие нуждите на цялата област. Въпреки, че заплатите, които се дават в Спешна помощ, са най-високите за гилдията“, сподели д-р Александров.

Той обясни, че през месец май графикът за здравно обслужване в общината ще бъде възстановен, но генералното решение на проблема е да бъде назначен лекар на трудов договор. По думите му реформите, които предстои да бъдат направени в системата, ще са с оглед  както на пациента, така и на работещите в болниците.

Местни граждани информираха народния представител за рушаща се скална маса в участъка Земен-Извор. От своя страна той пое ангажимент да проведе разговор с директора на Областно пътно управление – Перник, да бъде направена проверка и участъкът да бъде обезопасен.