„Интересната физика” събира ученици в Двореца

„Интересната физика” събира ученици в Двореца

„Интересната физика” събира днес ученици в Конферентната зала на Общински комплекс „Дворец на културата”. Събитието, организирано от Регионално управление на образованието – Перник, ще даде възможност на учениците да  се докоснат до магията на науката физика заедно.

Специален гост ще бъде Теодосий Теодосиев „златният физик на България” – казанлъшкият учител по физика, който  ще проведе беседа на тема „Пътят на успеха”.

В събитието ще вземат участие ученици, учители, директори от училищата в област Перник. Във фоайето на ОК „Дворец на културата” град Перник ще бъде организирана изложба с най-добрите предложения (експерименти, макети, модели, табла и др.), с които са участвали учениците, подкрепени от своите учители по време на „Седмицата на физиката”.

Регионално управление на образованието – Перник посвети седмицата от 28.01.2019 г. до 03.02.2019 г. на физиката. В мероприятието „Седмица на физиката”, което се проведе под патронажа на областния управител на област Перник  Ирена Соколова, взеха участие всички ученици от IV до X клас от всички училища от областта. Учениците от прогимназиален и гимназиален етап в четири центрове на физиката представиха чрез демонстрации, постери, макети, експерименти и актьорски способности своя поглед и отношение към многоспектърната наука.

 Преподаватели от Физическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски” в центровете на физиката показаха интересни презентации на учениците.

Седмицата на физиката завърши с провеждането на Националното състезание „Турнир на младите физици”, 01.02.2019 г. – 03.02.2019 г., организирано от МОН, РУО – Перник и ПМГ „Христо Смирненски” град Перник. В него се включиха 10 отбора от цялата страна. Област Перник участва за първи път в Турнира и то с два отбора, които се представиха на много високо ниво.

 Проведеното събитие провокира интереса на учениците към необятните възможности на човешкото познание чрез науката физика.

„Интересната физика” е заключителен етап от „Седмицата на физиката” и Националното състезание „Турнир на младите физици” за учебната 2018-2019 година.