В „Изток” се готвят за Световния ден на Земята

В „Изток” се готвят за Световния ден на Земята

На 22-ри април, за  осма поредна година, в кметство „Изток” ще бъде отбелязан Световният Ден на Земята. Той е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Празникът е насочен към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Стремежът ни е да създадем широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики. Затова кметство „Изток“ се надява с такава инициатива да послужи като добър пример за идните поколения. В голямото събитие ще се включат ученици и деца от всички училища и детски градини, намиращи се на територията на квартала.

В 10 часа ще бъде даден старт на празника. Тогава пред кметството ще се съберат най-малките участници от детските градини, които ще се състезават с електромобили, за да покажат колко добре са научили правилата за движение. Те ще бъдат подпомагани от представители на КАТ Перник.

На спортната площадка, намираща се на улица «Клемент Готвалд» бл.№19, учениците от професионалните гимназии в „Изток” ще премерят сили в състезание по волейбол. Съдия на волейболния турнир ще бъде Ангел Василев.

В 13:30 ч. е стартът на лекоатлетическа щафета.

Победителите в спортните състезания ще получат купи, грамоти и медали.

Всички гости на празника ще станат свидетели на демонстрация по бойни изкуства, представена от клуб „Спартак” с треньор Трифон Трифонов.

Благодарение на Министерството на земеделието, храните и горите – Югозападно държавно предприятие ДП Благоевград, кметство „Изток“ предварително раздаде и разпредели млади декоративни дръвчета на всички учебни заведения и желаещите граждани – китайски мехурник, ясен, конски кестен и явор, които до края на месец април ще бъдат засадени на територията на кметството.