Детска градина “Чуден свят” отпразнува 40-годишния си юбилей

Детска градина “Чуден свят” отпразнува 40-годишния си юбилей

С грандиозен концерт Детска градина „Чуден свят“ отбеляза своя 40-годишен юбилей. Официален гост на тържеството беше кметът на Община Перник Вяра Церовска , която приветства колектива на градината и нейните възпитаници. Градоначалникът  връчи специален плакет на директора Галина Тонева  за всеотдайната работа и развитието на детската градина.

„Днес е голям празник за Перник, защото няма нищо по-красиво от детската усмивка и по-мелодично от детската песен. За 40 години през градината са минали много деца и със сигурност  тук има родители, които са били част от нея и сега с радост показват чудния свят на своите рожби. Желая ви радост и вдъхновение, и много успехи, както и напрежение, което да бъде успокоено от красивите детски усмивки и очи“, сподели кметът Вяра Церовска. 

Празникът предизвика истинско вълнение и приятни емоции сред всички присъстващи в зала „Борис Гюдеров“ – гости и родители.  В продължение на повече от час и половина малчуганите от всички възрастови групи показаха колко много са научили от своите учители. Те играха под звуците на най-различни видове музика и внесоха много положителни емоции.

Сред гостите на празника на детската градина бяха още зам.-кметът Севделина Ковачева,  кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов и Бойка Иванова от Регионалното управление на образованието. 

В момента ДГ „Чуден свят “ се посещава от  380  деца, разпределени в 14 групи по възраст.