Младо семейство от Перник с фондация, поела грижата за бездомните кучета

Младо семейство от Перник с фондация, поела грижата за бездомните кучета

Фондация «Моето приемно семейство» – това е инициативата на младото пернишко семейство Евелин и Кристиян Георгиеви, чиято основна цел е да се помага на бездомните животни в нужда. Любовта към животните стои в основата на създаването й. Младите хора се грижат за изоставени кучета, намират им дом, основно в чужбина, понякога и у нас. Кучетата се гледат на техен собствен имот, а за основната дейност на фондацията разчитат основно на собствени средства.

„За последните години успяхме да помогнем на много бездомничета, като приемен дом, където бяха отгледани, като в истинско семейство, докато бъдат осиновени. Полагаме ежедневни грижи с медицинско лечение, специални диети, физиотерапии и всичко останало, необходимо за едно животно да израстне или да се възстанови здраво. Не държим кучета на синджири, а напротив социализираме ги с останалите. Имахме редица и асоциални и болни, които живеят вече щастливи при семействата си. Ежедневните грижи и свободата са ключът към сърцата им. Борбата с популацията на бездомни животни в България скоро няма да свърши, а тези беззащитни животни няма на кой друг да разчитат, освен на нас – хората” – категорични са младите хора, които са приели каузата за спасяване на бездомните за своя собствена.

Всеки, който иска да се свърже с тях, да се поинтересува за определено куче или да помогне по някакъв начин, може да го направи на фейсбук страницата на фондацията.