Комитет от работещи издигна Ваня Григорова за евродепутат

Комитет от работещи издигна Ваня Григорова за евродепутат

Инициативен комитет от работещи хора в различни сектори от цялата страна издигна официално Ваня Григорова за независим кандидат за евродепутат.

Ваня Григорова обясни, че в инициативния комитет са събрани хора от пет различни градове, с различни професии и житейски път, обединени от това, че от различен ъгъл са изпитали социалната несправедливост.

„Защо се включвам? Защото в тази кампания участват основно хора, които са професионални политици. Ако някои от тях някога са били работещи, те са забравили това преди десетилетия. Не познават трудностите и какво е да изхранваш себе си и семейството си с едната заплата. Боравят с подхвърлени от самоназначили се за експерти клишета, за да налагат политики, които работят срещу мнозинството от работещите хора“, каза Ваня Григорова.

На въпрос дали върви срещу решението на КТ „Подкрепа“ да не участва в изборите, Григорова отговори, че се надява на подкрепата на всички синдикални членове, на всички работещи хора в страната, както и на всички пенсионери, чиито пенсии зависят от осигуровките и заплатите „на светло“ на днешните работещи. След кампанията, ако тя не бъде успешна и не стане член на европейския парламент, Григорова ще продължи да се занимава със синдикална дейност.

„Ще се борим за всеки глас, включително за гласовете на присъстващите тук журналисти. Добре знам каква е ситуацията с журналистите – много от тях работят с граждански договори, не получават цялата си заплата „на светло“, което ги лишава от редица права“, добави Григорова, като благодарие на присъстващите медии, както и на онези, които не са дошли на официалното представяне на кандидатурата ѝ, за да зададат своите въпроси, но вместо това измислят най-различни конспирации.

Ваня Григорова разкри още, че е имала две предложения да влезе в листата на партии, които ще участват в европейските избори. Тя отказа да назове кои са те, но обясни, че няма настояща видима партия или коалиция, която да защитава права на работещите хора. „Именно затова реших да го направя по възможно най-трудния начин – като независим кандидат“, каза Григорова. Тя посочи, че ако е имало други фигури, на които да се довери за тази борба, вероятно е щяла да избере по-приятно занимание от събирането на подписи и участие с малък шанс с успех поради липса на финанси и структури.

Кандидатурата на Григорова все още е на етап събиране на подписи – 2500 на брой – за да бъде допусната от ЦИК до изборите. Тя и инициативния комитет призоваха всички желаещи за подкрепа в това отношение