Злато за ансамбъла на световната купа в София
Източник БГНЕС

Злато за ансамбъла на световната купа в София

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София, съобщи topsport.bg.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова събраха сбор от 49.350, като и двете им съчетания бяха оценени най-високо сред участващите отбори.

Днес те взривиха залата с изключително атрактивната си композиция с три обръча и два чифта бухалки и заслужиха оценка от 24.400. Момичетата ни водеха още след първия ден на състезанията след отлично представяне на композицията с пет топки и оценка от 24.950.

Зад България в многобоя се класира Италия със сбор 48.800 (24.300 на пет топки и 23.900 на обръчи и бухалки). Призовата тройка се допълва от Япония с 46.800 (23.350 на 5 топки и 23.050 на обръчи и бухалки).

В неделя Световната купа продължава с финалите на двете съчетания, като България ще се бори за отличията и на двете композиции.

При индивидуалните състезателки Катрин Тасева спечели бронзов медал в многобоя със сбор от 80.150 точки. Шампионка е рускинята Александра Солдатова, а среброто е за Линой Ашрам от Израел.

Невяна Владинова днес допусна грешки и остана на осмо място.