Нарастват залозите за името на бебето на Меган и принц Хари

Нарастват залозите за името на бебето на Меган и принц Хари

Ето ги и най-вероятните имена според залагащите:

Елизабет – Според People публиката залага най-много на това име заради факта, че бебето ще се роди близо до рождения ден на кралица Елизабет на 21 април. Името означава „Обвързана с Бога“ и идва от иврит.

Даяна – Името на майката на принц Хари, Даяна, също е силен претендент, ако бебето е момиче. Смята се също така, че Меган винаги е била голям фен на принцеса Даяна още преди да се присъедини към кралското семейство. Името означава „божествена“, идва от латински и се свързва с Библията, гръцката и римската митология.

Виктория – Името е свързано с новия дом на херцога и херцогинята на Съсекс, резиденцията Фрогмор хаус в графство Бъркшър, който кралица Виктория е избрала за дом последните си години заедно със съпруга си принц Албърт. Името идва от латински и означава „победа“.

Албърт – Името идва от съпруга на кралица Виктория. Името идва от немски и означава „благороден“ или „благородник“.

Алис – Последния път, когато името Алис е принадлежало на член от кралското семейство, е било на едно от децата на кралица Виктория през 19 век. Името идва от немски и означава „благородничка“.

Други основни претенденти са имената Грейс, Филип, Артър, Джеймс, Мери, Изабела, Александра и Едуард.

Междувременно се разбра, че херцогинята на Съсекс е решила да роди по пример на кралица Елизабет II, а именно в дома си с помощта на акушерка, вместо в болницата.

37-годишната бивша актриса попада в категорията рискова бременност и по принцип е препоръчително да роди в болнично заведение, за да може да й бъде поставена епидурална упойка или да й бъде направено цезарово сечение при необходимост.

Въпреки това, Меган за пореден път не спазва протокола (макар и той да не е кралски, а медицински) и е решила да действа по свое усмотрение. Съпругата на принц Хари все пак може да разчита на уред с газ, който да облекчава болките й, както и на топла вана, надуваем басейн за водно раждане и на няколко по-алтернативни релаксиращи терапии като хипноза и специален уред, пускащ импулси, които да отпуснат мускулите и да намалят спазмите.