Бивш затворник отново зад решетките за грабеж

Бивш затворник отново зад решетките за грабеж

Перничанин с криминално и съдебно минало се призна за виновен за извършен от него грабеж и сключи споразумение с прокуратурата. Така подсъдимият С.Я. ще влезе отново зад решетките за две години и половина, като по решение на магистратите ще трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим.

Престъплението е извършено на 21 чай 2017 година в Перник, коато С.Я. отнел чужди недвижими вещи – портфейл, съдържащ сумата от 50 лева, лична карта, и дебитна карта на обща стойност 102 лева от владението на собственика И.Р.И. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – издърпал чантичката от рамото на И.Р.И., влачейки го по земята. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив – след като С.Я. вече е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаван от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по реда на чл.66 от НК – престъпление по чл.199, ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият ще трябва да плати и разноските, направени по досъдебно производство в размер на 283.92 лева в полза на ОД на МВР – Перник.

Имуществените вреди на пострадалия от 102 лева са възстановени.