БДЖ продава предварително билети за великденските празници

БДЖ продава предварително билети за великденските празници

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за предстоящите великденски празници, съобщават от компанията. Те се продават от днес, 10 април.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

Предварителната продажба ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 10-и април до 6-и май.

Актуална и подробна информация за свободните места във влаковете хората могат да получат на билетните каси и гишетата „Информация“ в железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

За празничните дни по повод Великден, БДЖ предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

От Националният железопътен превозвач напомнят, че за определени влакове могат да се закупят и онлайн билети.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз и лесен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането става по електронен път с кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител.

Когато билетите са закупени от таблети и смартфони не е задължително те да се принтират, тъй като могат да се валидират от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ“ ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdztickets.com.