Детската писателка Зорница Иванова представи в Перник новата си книга
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Детската писателка Зорница Иванова представи в Перник новата си книга

Забавната  история на малката Ели и феята Розичка завладя третокласниците  от ОУ „Св. Иван Рилски”, които се срещнаха  в Голямата читалня на библиотеката с детската писателка Зорница Иванова. Книгата на младата авторка- „Ели и тайната тетрадка”  изключително много заинтригува децата с интересната история за българското момиче, което живее в Германия, нейната тайна тетрадка с любими рецепти от баба  и любопитни  приключения в училище . 
Това е втората книга на Зорница от нейната поредица „Феята Розичка и българските деца по света”, която тя представи много артистично и достъпно на децата от Перник. Миналата година тя отново бе гост в Регионална библиотека „Светослав Минков” и представи първата си книжка от поредицата – „Мая и концертът на талантите”. 
Зорница Иванова  има и пернишки корени, тъй като детството й минава при баба и дядо в кв. Изток в Перник. Учи Международни икономически отношения в УНСС. След това заминава за САЩ, където учи магистратура по бизнес администрация в Университета в Северна Каролина. Младата българка остава известно време да работи там, като има намерение да се върне в България, но плановете й се променят. Среща любовта на живота си и се установява в Чикаго, където работи като бранд менижър в най-голямата шоколадова компания там- Hershey,s.
В САЩ след като се раждат двете й деца, успява да реализира свой проект, наречен „Детство мое”, като снабдява децата на нашите сънародници в Щатите с детски книжки на родния ни език. През 2016г. Зорница и семейството й напускат уредения си живот в Америка и идват да живеят в България. 
Зорница продължава с мисията си, като вече пише детски книжки, а първата й книга „Мая и концертът на талантите” спечели второ място в Националния конкурс за детска литература „ Да върнем книгите в ръцете на децата”, както и наградата за дебют на литературния конкурс „Южна пролет” в Хасково.
Третокласниците активно обсъждаха, заедно с авторката, различните перипетии, през които минава Ели, добрите й постъпки и мъдрите съвети, които й дава Розичка. Децата нямаха търпение да си вземат автограф от авторката, както и да се снимат с нея.
Срещата със Зорница Иванова  е част от събитията в библиотеката, организирани по повод Националната кампания за насърчаване на четенето, в рамките на която се провежда инициативата „Маратон на четенето” , която стартира на 2-ри април- Международния ден на детската книга и ще продължи до 23-ти април.