Старец загина при пожар в Стефаново

Старец загина при пожар в Стефаново

Мъж е загинал при пожар в радомирско село, съобщиха от полицията.

Пламъците лумнали на 6 април, около 13,40 часа в село Стефаново. Огънят обхванал сухи треви и храсти в близост до къщите. Пристигналите на място огнеборци открили трупа на 81-годишен мъж, който най-вероятно е загинал от продуктите на горене. Тялото му е закарано в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. Причините за случилото се са в процес на установяване.

Образувано е досъдебно производство.

Широколистна гора е изпепелена в трънското село Банкя.  

Сигналът в пожарната е бил подаден на 7 април, около 6,30 часа сутринта. Пристигналите на място огнеборци веднага започнали борба с огнената стихия. Благодарение на бързата намеса са спасени стотици декари горски насаждения. Изгорели са около 17 декара широколистна гора. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Пожарите в региона тази пролет зачестиха. Въэпреки предупрежденията на огнеборците, стопаните продължават да проявяват абсолютно недопустима небрежност при палене на огън на открито. Заради сухото време пламъците лумват бързо и още по-бързо се разпространяват. Въпреки забраната, мнозина си позволяват да използват огъня за почистване на ливади и стърнища, създавайки предпоставка за пожари. Деянието е наказуемо, припомнят служителите на реда.