20-годишен перничанин пиян и дрогиран зад волана

20-годишен перничанин пиян и дрогиран зад волана

Четири бързи производства са започнати от служители на Областната дирекция на полицията в Перник.

На 6 април, при проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР бил проверен лек автомобил „Форд Фокус“. В колата, собственост и управлявана от 26-годишният Д.И., са намерени и иззети две главички, реагиращи на марихуана. Младежът е задържан за 24 часас полицейска мярка и действията по разследването продължават.

С 1,84 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Опел“ перничанина Ч. В. на 39 години. Мъжът бил проверен около 19 часа в неделя на ул. „Петко Каравелов“ в областния град.

20-годишен е задържан за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици и алкохол. На 6 април, около 5 часа, в центъра на Перник бил проверен лек автомобил „Алфа Ромео“. Возилото е управлявал 20-годишният К.Б. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на кокаин и 1,18 промила алкохол в кръвта. Момчето отказало кръвна проба за химичен анализ и било задържано за 24 ч. с полицейска мярка.

35-годишен радомирец е задържан при опит за кражба. Престъпното посегателство е извършено на 6 април през нощта, когато С.Я. проникнал в жилището на перничанин, но опита му за кражба на имущество бил усетен от собственика и гастрольорът не успял да осъществи намеренията си. Пристигналите на място полицаи го задържали и му наложили 24-часова полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава.