Гости от село Дивотино посетиха mарламента

Гости от село Дивотино посетиха mарламента

Пернишкият народен представител д-р Александър Александров посрещна в Народното събрание предствителки на фолклорния състав на село Дивотино, водени от кмета Румен Сергиев.

„Благодаря ви, пазители на българската народна песен! Изразявам огромното си уважение към неуморния Ви труд и Вашата всеотдайна работа. Пожелавам ви още дълги години да продължавате да ни радвате с песните си. Нека никога да не угасва у Вас онази искра на родолюбие и любов към родния край и Отечество!“, заяви народният представител.

Групата от Дивотино имаше възможност да се срещне и да разговаря лично с председателя на НС Цвета Караянчева. В рамките на срещата беше обсъдена работата на парламента, предстоящите законодателни инициативи и актуалната политическа обстановка. Гостите от Дивотино не пропуснаха да поздравят председателя на Парламента с две прекрасни изпълнения. Те благодариха за сърдечното посрещане и възможността да разгледат отблизо една от основните ни институции. В края на гостуването групата от село Дивотино посети Пленарна зала, където имаше възможността да си направи снимки за спомен от парламентарната трибуна.