Владислав Недялков представи първата си стихосбирка „Летен облак”

Владислав Недялков представи първата си стихосбирка „Летен облак”

Премиерата на първата поетична книга на Владислав Недялков  в Арт салона на Двореца на културата събра много приятели и почитатели на словото. „Летен облак” е заглавието на стихосбирката, която имаше премиера в София, а сега в Перник.

На представянето  дойде и редакторът – поетесата Латинка – Златна, която е избрала заглавието на книгата.

„Дадох идея за името на книгата да е „Летен облак”, каквото е заглавието на едно от стихотворенията, защото книга с  такова заглавие не съм срещала. Освен това, такова заглавие се помни лесно. Друго основание за това е факта, че характерът на лирическия герой е като летен облак, който ту е пухкав и красив, ту е като летен дъжд, който облагородява.Владислав Недялков пише любовна, социална и гражданска поезия. Неговите стихове са въздействащи, затрогващи, тъжни, истински. В поезията му има много хубави сравнения и метафори, които изобилстват. От тях струи нежност и копнеж , както доброта и любов. Той има очи и сърце за човешката мъка и носи любовта в душата си. Владислав има и много стихотворения с фолклорни мотиви”- каза на представянето Латинка- Златна.

Владислав Недялков е роден в Перник. Завършва средното си образование в родния град, а след това учи „Икономика”  в  УНСС, където  се дипломира по специалността „Счетоводство и контрол”. Любовта му към поезията се заражда още в ученическите му години. Първите си стихотворения публикува в сайта „Откровения” през 2015г. Участва в два конкурса „Ерато” на вестник „Уикенд” с публикации на стихотворенията  „Душата ми е като стара къща”, „Отлитат пак ятата от стрехите”,  „ Самотник на перона” и др.  В първата му поетична книга „Летен облак” са събрани хронологично  стихотворения от 2015г.  до настоящия момент. Владислав живее и работи в София.

„Започнах да пиша съвсем случайно. Написах стихотворението „Кокиче“, което е посветено на една моя загубена любов и реших да го кача в сайта „Откровения“. Коментарите и положителните оценки ме накараха да продължа напред. После поезията започна да се излива лавинообразно и не можеше да бъде спряна”- разказа авторът.

Публиката успя да чуе и някои от стиховете в „Летен облак”, а Владислав подготвя издаването и на втора книга.