Асоциацията на прокурорите в България ще залеси 1000 фиданки в село Горочевци, община Трън

Асоциацията на прокурорите в България ще залеси 1000 фиданки в село Горочевци, община Трън

На 6 април, в рамките на Седмицата на гората, Асоциацията на прокурорите в България ще залеси 1000 фиданки от черен бор върху освободена от върхов корояд горска територия, намираща се в землището на село Горочевци в община Трън, в района на „ДГС Трън”. Фиданките са осигурени от ЮЗДП.

Югозападното държавно предприятие, тази година, е домакин на националното откриване на Седмицата на гората, която се отбелязва за 95-ти път в дните от 1-7 април. Тази година тя ще премина под мотото: „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората!”.

Официално началото на Седмицата на гората беше дадено на 1 април, от 11.00 часа в Драматичен театър „Никола Й. Вапцаров” – гр. Благоевград. В събитието ще участват  лесовъди и служители от горската система на страната, гости и представители на ведомства и институции. По традиция, на този ден  ще бъдат връчени наградите „Лесовъд на годината“ и „Служител по контрола и опазването на горските територии“ за 2018 година. Символичното залесяване ще се извърши в естествена горска среда край с. Горно Хърсово, района на „ДГС Благоевград”.