Трима пред Темида за извършени престъпления

Трима пред Темида за извършени престъпления

Трима ще бъдат съдени за различни извършени от тях престъпления.

21-годишен застава пред правосъдието за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици.

На 7 февруари, на автомагистрала „Струма“ бил проверен лек автомобил „Рено Туинго“, управляван от 21-годишният И.М. от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Перничанин ще отговаря пред правосъдието за нарушаване на заповед за домашно насилие.

На 24 март тази година е получен сигнал от 35-годишна жена, която заявила, че съпругът й, 45-годишният И.Е., е нарушил заповед за защита от домашно насилие. Мъжът разбил входната врата на жилището и проникнал в него. Задържан е от полицията и вече е привлечен като обвиняем по чл. 296, ал. 1 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. При доказване на вината му, го заплашва наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5 хиляди лева.

64-годишна е привлечена като обвиняема за притежаване на акцизни стоки.

На 14 февруари тази година, служители от сектор „Противодействие на икономическата полицая“ при ОДМВР – Перник проверили къща, на улица „Хайдут Велко“ в областния център. Вътре били открити и иззети 12, 200 кг. нарязан тютюн и 1845 къса саморъчно свити цигари без акцизен бандерол. За престъплението ще отговаря 64-годишна жена. При доказване на вината й я заплашва наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на стоките.